علی داوطلب، معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه 19 در گفتگو با شهرنوشت، با بیان اینکه ساخت موزه آجر به عنوان طرح دانشگاهی با همکاری شرکت توسعه فضای فرهنگی وارد طراحی فاز اول شد، گفت: در این موزه که اعتبار 15 میلیارد تومانی آن تامین شده، دارای کارگاه کوچک مقیاس تولید آجر و سالن هایی برای برپایی نمایشگاه و رقابت برترین تولید کننده های آجر جهان خواهد بود و رویدادهای ملی و بین المللی آجر در آن برگزار می شود.همچنین محلی برای حضور و تعامل صنعت، تاریخ، دانشگاه و دانشجو خواهد بود.
او با بیان اینکه به منظور ایجاد موزه آجر، یکی از کوره های واقع در محدوده پارک 180 هکتاری ایرانیان در ناحیه 3 و در جنوب غرب منطقه، بازسازی و تملک شده و مساحت اولیه 12 هزار متری برای ساخت سازه آن در نظر گرفته شده است، افزود: کوره های آجرپزی متشکل از قمیر(محل پخت ) و میله کوره هستند که تلاش برحفظ و احیا سازه های آن ها در این موزه است. طراحی فاز اول این موزه دو تا سه ماه آینده انجام و سپس وارد فاز اجرایی می شود. در فاز طراحی این موزه با نهاد و دستگاه های مرتبط تعاملات لازم برای اخذ آخرین تجربه های جهانی در این باره انجام می شود.
معاون شهرسازی و معماری منطقه 19 بابیان اینکه 37 کوره آجرپزی در منطقه وجود دارد که 15 مورد آن تخریب شده و 22 کوره باقی مانده است، ادامه داد: تا دو دهه پیش کوره پزخانه های تولید آجر در داخل بافت شهری فعالیت می کردند و تقریبا همه آنها در اراضی منطقه 19 قرار داشت. از زمانی که این کوره ها تعطیل شد،سازه های آنها نه تنها بلا استفاده و درحال نابود شدن هستند بلکه با تبدیل به فضاهای بی دفاع شهری، آفتی برای مردمان این منطقه شده است.
او با اشاره به سرانه فضاهای فرهنگی پایین و دو دهم درصدی منطقه 19، اضافه کرد: ایده های متعددی برای این اراضی مطرح می شود ولی با توجه به توسعه نامتوازن بافت شهری و تقلیل سرانه های فرهنگی در جنوب غرب شهر و افزایش بارگذاری جمعیتی در این پهنه، مناسبترین گزینه استفاده حداکثری از آنها برای توسعه بافت فرهنگی و گردشگری و خدماتی مورد نیازشهر است.