به گزارش خبرنگار شهرنوشت، پیروز حناچی صبح امروز به همراه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در آیین امضاء دو تفاهمنامه همکاری مشترک با معاونت علمی و فنآوری ریاستجمهوری گفت: این تفاهمنامه به دو موضوع مرتبط است که اولین آن تأسیس یک مرکز نوآوری برای خودروهای پیشرفته است. تمرکز اولیه ما در شهرداری بر موتورهای برقی است اما خودروها و اتوبوسهای برقی را نیز در برنامه داریم. ١٠ درصد از آلودگی تهران به موتورهای دوچرخ کاربراتوری ربط دارد که این روزها بیشتر هم حس میشود؛ علیرغم اینکه مصوبات زیادی در این مورد داریم، کنترل زیادی بر آنها وجود ندارد.
وی ادامه داد: تعداد این موتورها بیش از ٣ میلیون دستگاه تخمین زده میشود که عمدتا کاربراتوریاند و تولید ذرات معلق توسط آنها بسیار بالاست. به همین خاطر است که در درجه اول تلاش میکنیم تا کارخانجات تولیدکننده این موتورها و دارندگانشان را تشویق به برقی کردن دستگاههایشان کنیم.
شهردار تهران اضافه کرد: این مرکز نوآوری در زمینههای دیگر از قبیل توسعه خودروهای بدون سرنشین نیز فعالیت میکند.
حناچی گفت: بخش دوم این تفاهمنامه نیز به آغاز مطالعه برای ایجاد مراکز نوآوری مربوط است. شهر تهران پتانسیل بسیاری برای فعالیت این مراکز دارد و با وجود این تفاهمنامه امور مربوط به آنها بهتر پیش میرود؛ مناطقی نیز به عنوان پایلوت انتخاب میکنیم که زودتر وارد فرایند مطالعه و تحقیق شوند. تمام هدف ما این است که با استفاده از نیروهای نخبه، جوان و صاحبنظر بتوانیم بخشی از مشکلات شهر را حل کنیم. امیدوارم این امر برای مردم شهر تهران منشأ خیر باشد.
شهردار تهران در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: هفته گذشته در کنفرانس جهانی Smart City که با میزبانی بارسلون برگزار شده بود، تهران در رقابتی با حضور ۶ کلانشهر توسعهیافته دیگر از قبیل هلسینکی و سئول و لندن حضور داشت؛ هلسینکی برنده نهایی این رقابت شد، اما تهران و فعالیتهایش نیز مورد تقدیر قرار گرفتند. در رقابت اصلی این کنفرانس ۵۴ شهر با ۴۵٠ پروژه شهری حضور داشتند. تردید ندارم که این تجربه به پیشرفت در امر هوشمندسازی تهران کمک میکند.
اهم مفاد دو تفاهم نامه شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
به گزارش خبرنگار شهرنوشت، تفاهمنامه همکاری ایجاد و گسترش پهنههای نوآوری تهران به منظور ارتقاء سطح همکاریهای مشترک میان شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای استفاده از حداکثر ظرفیتها و امکانات و تسهیلات دو طرف برای گسترش سختافزاری و نرمافزاری پهنههای نوآوری شهری، که در این تفاهم نامه به اختصار «پهنه نوآوری» نامیده میشود، تدوین شده است.
بهمنظور شناخت مکانهای مناسب برای شکلگیری «پهنه نوآوری» در گستره شهر تهران، شهرداری تهران با همکاری معاونت علمی و فناوری، پروژه مطالعاتی امکانسنجی استقرار «پهنههای نوآوری» را با توجه به محدودههای دانشگاهها، کارخانههای نیمه فعال یا تعطیلشده، محدودههای تاریخی و دیگر ظرفیتهای شهر در مدت 9 ماه بررسی و با لحاظ کردن جنبههای اجتماعی، اقتصادی، محیط زیستی، حقوقی، ترافیکی و کالبدی سند توسعه «پهنههای نوآوری تهران » را تهیه می کند.
محدوده جغرافیایی پهنه نوآوری شریف، گستره میان خیابان آزادی از جنوب، بزرگراه جناح از غرب، بزرگراه شیخ فضلالله نوری از شمال و بزرگراه یادگار امام از شرق، شامل دانشگاه صنعتی شریف است که در محدوده ناحیه پنج منطقه دو شهرداری تهران قرار گرفته است.
در این طرح، معاونت علمی و دانشگاه اجازه دارند با هماهنگی شهرداری در سطح منطقه به فعالیتهای همسو با اهداف شهرداری بپردازند.
همچنین در تعهدات شهرداری حمایت از طراحی و پیادهسازی طرح جامع شهری منطقه و احداث تابلوها و المانهای شهری نوآورانه در منطقه بهعنوان الگوی «پهنه نوآوری» در کشور ذکر شده است.
تبیین برنامههای مشارکتی برای حمایت شرکتها و استارتآپ های شهری در راستای اهداف و برنامههای استارتآپی شهرداری و پایلوت کردن طرحها در سطح مناطق مختلف در کلانشهر تهران و کمک به دریافت پروانهها و مصوبههای مرتبط با شهرداری، شورای اسلامی شهر تهران و یا کمیسیون ماده 5 شورای عالی شهرسازی و معماری از دیگر موارد این تفاهم نامه است.
مدت این تفاهم نامه پنج ساله خواهد بود که به توافق هر دو طرف تمدید خواهد شد؛ همچنین تنها هزینه تهیه سند «پهنه نوآوری» بهصورت مشترک پرداخت میشود.
به گزارش خبرنگار شهرنوشت، با هدف حمایت از مرکز نوآوری حمل و نقل پیشرفته برای تحقق اقتصاد دانش¬بنیان و ایجاد زیست¬بوم کارآفرینی برای دانشجویان و فارغ¬التحصیلان تفاهم نامه ای میان شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا شد.
براساس این تفاهم نامه، معاونت علمی و فناوری، مرکز نوآوری حمل و نقل پیشرفته را جهت دریافت اطلاعات و خدمات مورد نیاز شرکت¬ها و استارتآپها به سازمان¬ها و نهادهای مرتبط آنها، در چارچوب ضوابط و مقررات معرفی خواهد کرد.
در تعهدات شهرداری نیز معرفی مرکز نوآوری حمل و نقل پیشرفته به زیر مجموعهها و نهادهای مرتبط با شهرداری تهران برای همکاری و تشریک مساعی، به منظور شناسایی و تعریف نظام مسائل شهری در حوزه-های مرتبط با فناوری¬های حمل و نقل شهری؛ مساعدت در تأمین برخی از زیر ساختهای لازم شامل فضای فیزیکی و تجهیزات مورد نیاز در حد مقدورات و با رعایت ضوابط و مقررات برای شکلگیری در طول دوره تفاهمنامه برای استفاده شرکتهای نوپا، شتابدهندهها و استارتآپ¬ها بنا به تشخیص شهرداری، تلاش در جهت رفع موانع و یا پیشنهاد تصویب مقررات لازم در مراجع قانونی جهت توسعه حمل و نقل شهری متکی بر فناوریهای پیشرفته؛ حمایت و همکاری در ایجاد بازار اولیه برای محصولات شرکت¬ها و استارت¬آپ¬ها و تیمهای فعال در حوزه حمل و نقل پیشرفته شهری آمده است.