2018/05/24 - پنجشنبه 3 خرداد 1397
2018/05/24 - پنجشنبه 3 خرداد 1397

مشروح خبر



غذاها کره زمین را نابود می کنند

گروه بین الملل: شهرهایی که اغلب آسیب پذیرترین مکان ها در برابر ضررهای جهانی گرمایش زمین هستند، به دنبال راه حل های جسورانه و مبتکرانه برای حفظ سیاره زمین می گردند.
غذاها کره زمین را نابود می کنند
1397/1/4 11:40:0|print
تعداد مشاهده: 2359

به گزارش خبرنگار شهرنوشت و به نقل از Citiesspeakبا این حال، شاید یکی از کلیدی ترین علل گرمایش کره زمین و افزایش انتشار گازهای گلخانه ای، به شدت نادیده گرفته شده است: غذا!


شاید بتوان گفت مصرف برخی اقلام غذایی، بیشتر از هواپیماها، قطارها، اتومبیل ها و ... در جهان، منجر به افزایش تولید گازهای گلخانه ای شده است. در این میان کشورهایی که بیشترین سهم مصرف گوشت قرمز و فراورده های لبنی را در جهان دارند، مانند ایالات متحده آمریکا، بیشترین مقصران نابودی این کره خاکی نیز به شمار می روند.  


این در حالی است که به عقیده کارشناسان رهبران شهرها و به طور خاص، شهرداری ها، می توانند در کنار جایگزین کردن انرژی های تجدیدپذیر به جای سوخت های فسیلی و بهبود سیستم حمل و نقل عمومی، با تاثیر گذاری روی بازار مواد غذایی، نقش قابل ملاحظه ای در کاهش تولید گازهای گلخانه ای داشته باشند.


حتی فراتر از کمک به محیط زیست و جلوگیری از گرمایش زمین؛ کاهش مصرف گوشت قرمز و فراورده های لبنی می تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های گران قیمت مانند بیماری های قلبی، دیابت و یا سرطان داشته باشد.


از آنجایی که رژیم های غذایی گیاهی بیشترین تاثیر را در حفظ سلامت دارند، در سال 2015 میلادی، تمام شهرداران ایالات متحده در کنفرانسی خواستار ایجاد دستورالعمل های غذایی با تکیه بر الگوهای گیاهی و کاهش مصرف غذاهای مبتنی بر حیوانات شدند.


با این حال مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده نیز در سال 2016 اعلام کرد که تنها 5 درصد از شهرداری های دولت فدرال آمریکا دستورالعمل های سالم غذایی مانند خرید غذاهای ارگانیک و محلی و استانداردهای تغذیه را تنظیم کرده اند و فرصتی برای شهرها باید ایجاد شود تا بتوانند این شکاف را اصلاح کنند. چون با مدیریت تقاضا، مثلا با آموزش‌، می‌ توان با یک تیر دو نشان زد، جامعه سالمتر می ‌ماند و فشار بحرانی بر محیط زیست کاهش می ‌یابد.


به عقیده محققان دانشگاه کمبریج؛ اگر مصرف جهانی محصولا غذایی حیوانی و لبنیات به همین روال ادامه پیدا کند تولید گازهای گلخانه ‌ای ناشی از تولید آنها، تا سال ۲۰۵۰ هشتاد درصد افزایش خواهد یافت.


آمارها حاکی از آنند که تا سال ۲۰۵۰ زمین‌های کشاورزی ۴۲ درصد و استفاده از کودهای شیمیایی ۴۵ درصد از میزانی که در سال ۲۰۰۹ بود بیشتر خواهد شد. تا آن سال یک دهم جنگل‌های بکر حاره‌ای دنیا نابود می‌شود.


تولید مواد غذایی یکی مهمترین عوامل نابودی تنوع زیستی است و نقش مهمی در تغییر آب و هوای کره زمین و آلودگی دارد بنابراین اینکه چه غذایی برای خوردن انتخاب می کنیم مهم است.

rating
  نظرات

هیچ نظری ثبت نشده است.

نام شما
پست الکترونیک
وب سایت
عنوان
نظر
کدامنیتی
کد را وارد کنید